Celje sve bliže tituli

Rukometno prvenstvo Slovenije

Celje sve bliže tituli

Adnan Beganović

U okviru rukometnog prvenstva Slovenije odigrano je 2. kolo Lige za prvaka u kojem je Celje slavilo protiv Trima, dok su Gorenje i Cimos remizirali sa Jeruzalemom, odnosno Slovanom.

Pobjedom Celja uz remije Cimosa i Gorenja može se reći da je priča o novom prvaku Slovenije gotova. Celje ima velikih 7 bodova prednosti u odnosu na Cimos i 8 u odnosu na Gorenje.

U pobjedi nad Trimom (37:35) najefikasniji igrač Celja bio je Gajić sa 10 postignutih pogodaka, dok je kod poražene momčadi Skube sa 13 pogodaka bio najučinkovitiji.

Bh. reprezentativac Adnana Harmandić u remiju Gorenja i Jeruzalema (27:27) nije se upisao u listu strijelaca.

Prvenstvo Slovenije, Liga za prvaka, 2. kolo:
Celje - Trimo 37:35
Jeruzalem - Gorenje 27:27
Slovan - Cimos 29:29

Poredak:
Celje 41, Cimos 34, Gorenje 33 (-1), Slovan 23, Trimo 22 (-1), Jeruzalem 19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije