Čelnici Juventusa vjerni Ranieriju
Ranieri ostaje na klupi Juventusa

Čelnici Juventusa vjerni Ranieriju

Edmir Škorić

Unatoč ispadanju od Chelsea u osmini finala Lige Prvaka, trener Juventusa Claudio Ranieri dobio je povjerenje čelnika "stare dame" i ostaće na klupi "crno-bijelih".

Nakon minimalnog poraza od 0:1 u Londonu, Juventus je u Torino na svom stadionu sa londonskim Chelseaom odigrao 2:2, te tako se oprostio od Lige Prvaka.

Mnogi su vjerovali da će Claudio Ranieri dobiti "nogu", jer i u domaćem prvenstvu briljira Inter, no čelnici kluba su ipak ostali vjerni58-godišnjem italijanskom stručnjaku. "Ranieri će ostati u Juventusu, sto posto. Trener će ostati jer on ima ugovor do 2010 i mi ćemo poštovati ovo" , naglasio je Juventusov izvršni direktor Jean-Claude Blanc za Tuttosport.

Iako su "Bianconeri" pali iz Europe na rukama Chelsea, oni su i dalje uključeni u utrci za Seriju A te talijanski kup. Juve ovog vikenda igra protiv Bologne, i nastojat će da "eliminira" sedam bodova prednosti Intera. "Staroj dami" ostaje borba za "scudetto", a u slučaju da Inter ponovo osvoji naslov, pitanje je hoće li čelnici kluba i dalje ostati vjerni Ranieriju.

 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.