Čelnici Sarajeva stavili Skupštini mandate na raspolaganje

Biće zanimljivo na Skupštini FK Sarajevo

Čelnici Sarajeva stavili Skupštini mandate na raspolaganje

Adnan Beganović

Čelnici aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka FK Sarajevo na raspolaganje Skupštini su stavili svoje mandate, saznaje SportSport.ba.

Skupština Fudbalskog kluba Sarajevo zakazana je za 10. juni ove godine, a na istoj će se između ostalog raspravljati i o mandatima rukovodećog kadra kluba koji su članovima Skupštine stavljeni na raspolaganje.

Prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba sedam članova rukovodećih tijela FK Sarajevo svoje mandate još početkom aprila tavilo je na raspolaganje Skupštini FK Sarajevo.

Posljednji je to sinoć učinio član nadzornog odbora Feđa Kusturica. Prije njega svoje mandate na raspolaganje Skupštini stavili su podpredsjednik Skupštine Avdo Salihbegović, predsjednik i član NO Alen Hujić i Irhad Kovačević, te članovi Upravnog odbora Hajrudin Kapetanović, Elvir Kantardžić, te Elvir Krajina, a ovu informaciju nam je potvrdio i predsjednik Skupštine Maid Delić.

"Imate dobre informacije. Početkom aprila šest članova rukovodećih tijela su stavili svoje mandate na raspolaganje Skupštini, a sinoć je to učinio i Maid Delić. Skupština je zakazana za 10. juni i sigurno je da ćemo donijeti najbolje odluke za klub", kratko nam je rekao Delić.

Članovi Skupštine FK Sarajevo će tako 10. juna će se izjasniti o mandatima članova rukovodećih tijela kluba, a osim toga poseban akcenat će biti stavljen definisanje i poboljšanje sportskog odijela kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, Skupština FK Sarajevo prema statutu kluba bira članove Nadzornog i Upravnog odbora, koji pak imenuje generalnog direktora kluba.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi