Celta dovela "Modrića"
Foto: EPA

Mladi Slovak u Vigu

Celta dovela "Modrića"

Midhat Šljivak

Celta iz Viga dovela je danas zanimljivog fudbalera.

Novi igrač španskog tima postao je slovački veznjak Stanislav Lobotka koji je s ovim timom potpisao petogodišnji ugovor.

Ovaj 22-godišnji fudbaler dolazi iz danskog Nordsjaellanda, a ima i zanimljiv nadimak. Nazivaju ga "mini Modrić", jer mu je stil igre sličan onom kojeg gaji zvijezda Reala i hrvatske reprezentacije Luka Modrić.

Lobotki se predviđa velika karijera. Celta je pravo mjesto za dodatni napredak, a mladi Slovak je drugo pojačanje za tim iz Viga ovog ljeta.

Prethodno je ugovor s ovom ekipom potpisao i napadač Maxi Gomez.

Mladi Lobotka je karijeru počeo u Trenčinu, jedno vrijeme je proveo u Ajaxu, da bi 2015. godine otišao u Dansku gdje je pružao zaista odlične partije koje su ga preporučile mnogim timovima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Celta je bila najkonkrentija i ovog fudbalera ćemo gledati od naredne sezoneu La Ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi