Celta u trećem susretu došla do prvih bodova

Primera, 3. kolo

Celta u trećem susretu došla do prvih bodova

Edmir Škorić

Celta Vigo, novajlija u društvu najboljih španskih klubova, upisala je prvu pobjedu u Primeri ove sezone. 

Celta je doživjela minimalne poraze od Malage i Reala Sociedada, dok su od Osasune u uvodne dvije prvenstvene utakmice bili bolji nogometaši Deportiva i Barcelone.

 

Bilo je sigurno da će neko danas upisati prve bodove. Učinila je to domaća momčad i to potpuno zasluženo.

 


Vodeći pogodak Celte

 

Prvi pogodak postignut je u 69. minuti. Argentinac Augustoo Fernandez je centrirao s desne strane, Iago Aspas ostao potpuno sam na pet metara od gostujućeg gola i bez problema glavom loptu poslao u mrežu Andresa Fernandeza.

 

Kod Pamplonaca je u 83. minuti isključen Alejandro Arribas zbog dvaju žutih kartona, a konačnih 2:0 postavio je Mario Bermejo u samoj završnici utakmice.

 

Primera, 3. kolo:

Celta - Osasuna 2:0 (Aspas 69, Bermejo 93)

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti