Celta Vigo bez pobjede protiv Deportivo Alavesa

Španski Kup Kralja

Celta Vigo bez pobjede protiv Deportivo Alavesa

Fudbaleri Celte Vigo i Deportivo Alavesa odigrali su meč bez pobjednika, ali i golova u prvoj utakmici polufinala španskog Kupa Kralja.

Bila je ovo utakmica sa velikim ulogom za dvije ekipe koje nemaju često priliku igrati polufinale Kupa Kralja. Upravo to se i osjetilo na terenu jer su oba tima igrala oprezno.

Navijači nisu vidjeli mnogo prilika. Alaves je tokom prvog poluvremena imao dobru priliku preko Manua Garcije, ali on je šutirao po sredini gola i golman Celte je to odbranio. Nastavak meča je donio dvije dobre prilike za Iaga Aspasa iz Celte, ali ovaj napadač je jednom šutirao direktno u golmana, a drugi put pored gola.

Pobjednik ovog dvomeča u finalu će se sastati sa boljim iz dvomeča Atletico Madrid-Barcelona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi