Celtic bez Atajića razmontirao St. Mirren

Škotska Premier liga, 21. kolo

Celtic bez Atajića razmontirao St. Mirren

Lider škotskog fudbalskog šampionata upisao je svoju 17. ovosezonsku pobjedu nakon što je u okviru 21. kola Premier lige sa 4:0 slavio na gostovanju kod St. Mirrena.

Iako, je prvo poluvrijeme okončano bez pobjednika, aktuelni šampion u nastavku je naprosto pregazio St. Mirren. Mulgrew je u 53. minute goste iz Glasgova doveo u vodstvo,  a samo pet minuta kasnije Stokes je povisio vodstvo Kelta na 2:0. 

Sudbinu domaćina zapečatio je Commons. Prvo je u 69. minuti pogodio za 3:0, a samo 120 sekundi kasnije isti igrač pogodio je za visokih 4:0.

Celtic je jedini neporaženi sastav škotskog šampionata sa 17 pobjeda i svega tri remija. 

Škotska Premier liga, 21. kolo:
St. Mirren – Celtic 0:4 (Mulgrew 53, Stokes 58, Commons 69, 71) 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.