Celtic bez problema stigao do nove pobjede

Škotska Premier liga

Celtic bez problema stigao do nove pobjede

A. Haznadarević

U Premier ligi Škotske vodeća momčad Celtica je stigla do nove pobjede, a ovaj put je savladan Kilmarnoc rezultatom 3:1.

Celticu ove sezone ide sjajno, a nakon plasmana u nokaut fazu Lige prvaka, uslijedila je i nova pobjeda, ovaj put u gostima kod Kilmarnocka.

 

Celtic je bolje otvorio susret, pa je već u 27. minutu imao vodstvo od 1:0, a strijelac je bio Scott Brown. Ujedno, to je bio rezultat prvog dijela igre.

 

U drugom poluvremenu, ili tačnije u 65. minutu Joe Ledley je udvostručio vodstvo gostiju, da bi samo devet minuta kasnije rezervista Georgios Samaras zabio i treći pogodak za Celtic.

 

Do kraja su domaći uspjeli postići samo počasni pogodak, a bilo je to djelo Ciliana Sheridana u prvom minutu sudijske nadoknade.

 

Škotska Premier liga

Kilmarnock - Celtic 1:3 (Sheridan 91 / Brown 27, Ledley 65, Samaras 74)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.