Celtic izbjegao poraz, Jahić debitovao za St. Johnstonea

Škotska Premier liga, 12. kolo

Celtic izbjegao poraz, Jahić debitovao za St. Johnstonea

Dvanaesto kolo škotske Premierlige nije donijelo nikakvo veliko iznenađenje, iako je malo nedostajalo, a nekadašnji bh. reprezentativac Sanel Jahić upisao je prve minute za svoj novi klub.

Dundee United je sa 0:1 vodio na gostovanju kod aktuelnog prvaka Celtica sve do četvrte minute sudijske nadokande. Gol zavodstvo gostiju postigao je Armstrong u 38. minuti meča, da bi Kelti golom Mulgrewa u četvrtoj minuti sudijske nadoknade izbjegli prvi ovosezonski poraz. Mladog reprezentativca BiH Bahrudina Atajića ponovo nije bilo u sastavu Celtica.

U preostale dvije utakmice Hearts je na svom terenu poražen sa 0:2 od ekipe St. Johnstonea, dok je Inverness rezultatom 2:1 upisao novu domaću pobjedu, ovoga puta pao je Kilmarnock.

U pobjedi St. Johnstonea nekadašnji bh. reprezentativac Sanel Jahić je u igru ušao u 87. minuti, upisavši tako debi i prve minute u dresu svog novog kluba.

Celtic je uprkos remiju ostao na prvoj poziciji sa 27 bodova, dok mu je Inverness ovom pobjedom približio na pet bodova. St. Johnstone je nakon današnje pobjede na šestom mjestu tabale škotskog Premiershipa sa 18 osvojenih bodova.

Škotska Premier liga, 12. kolo:
Celtic – Dundee United 1:1
Hearts – St. Johnstone 0:2
Inverness – Kilmarnock 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.