Celtic minimalno protiv Invernessa
Trenutak kada je Ledley postigao pobjedonosni pogodak

Celtic minimalno protiv Invernessa

Nogometaši Celtica slavili su minimalnu pobjedu nad Invernesson u okviru 26. kola škotske Premier lige i tako se ponovo osamili na vrhu tabele.

Celtic je na svom Celtic Parku dočekao Inverness i trijumfovao sa 1:0. Jedini strijelac za domaće bio je Joseph Ledley u 16. minuti. Bio je to Velšaninu šesti ovosezonski pogodak. Mreže se više nisu tresle do odlaska na odmor. 

U drugom dijelu nije bilo pogodaka, a viđena su dva crvena kartona. Prvo je nogometaš domaće ekipe, Daniel Majstorović, zaradio direktno isključenje u 60. minuti, da bi osamnaest minuta kasnije Steve Williams poravnao snage na terenu, zaradivši drugi žuti, odnosno crveni karton.

Kelti su sa ova tri boda ponovo pobjegli Rangersima na plus četiri, dok će Inverness ostati u donjem dijelu tabele. Susreti između St. Mirrena i Motherwella, te Hiberniana i Aberdeena okončani su bez pogodaka. Kilmarnock je na svom terenu remizirao sa Heartsom, dok je Dundee Utd. slavio gostujuću pobjedu nad St. Johnstoneom (1:5).

Škotska Premier liga, 26. kolo:
Celtic - Inverness 1:0 (Ledley 16)
Hibernian - Aberdeen 0:0
Kilmarnock - Hearts 1:1 (Heffernan 79 / Santana 90+2)
St. Johnstone - Dundee Utd. 1:5 (Anderson 66 / Anderson ag. 35, Davidson ag. 61, Russell 84, Daly 89, Lacny 90)
St. Mirren - Motherwell 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.