Celtic navijačima podario "devetku"

Premier liga Škotske, 11. kolo

Celtic navijačima podario "devetku"

Edmir Škorić

Četiri utakmice 11. kola škotske Premier lige odigrane su danas u terminu od 16 sati, a najviše su profitirali navijači Celtica čiji su ljubimci postigli nevjerovatnih devet pogodaka.

Celtic je ugostio Aberdeen i bilo je jasno da će ostvariti novu pobjedu, no niko nije očekivao da će postići čak devet golova. Gosti su mrežu čuvali 26 minuta, a onda je uslijedio vjerovatno prelomni trenutak. Hartley je skrivio jedanaesterac, zaradio isključenje, a Stokes je pogodio sa bijele tačke za vodstvo Celtica.

U narednih pet minuta, Hooper je sa dva gola utrostručio prednost domaćih. Do kraja prvog poluvremena, Rogne je zaradio crveni karton kod domaćih, te su snage brojčano, ali samo brojčano bile izjednačene. Stokes je u 45. minuti, ponovo iz penala, postigao pogodak.

U nastavku još sedam golova u mreži nesretnih gostiju. Hooper i Stokes su postigli još po jedan gol (obojica hat-trick), a u listu strijelaca upisali su se i McCourt (penal), Ledley, te autogol Magennisa.

Gostujuće pobjede ostvarili su Dundee, Motherwell i Kilmarnock.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.