Celtic nezaustavljiv, Hibernian poražen kod kuće

34. kolo škotske Premier lige

Celtic nezaustavljiv, Hibernian poražen kod kuće

U 34. kolu Škotske Premier lige, odigrana su dva susreta, po jedan u grupi za šamiona i za ispadanje.

Celtic je nastavio da gazi sve pred sobom i na gostovanju kod Motherwella slavio je sa ubjedljivih 0:3. Domaći su se dobro držali do sredine drugog poluvremena, a onda igrač Celtica, Wat, u svega dvije minute rješava pitanje pobjednika. Najprije je pogodio u 63. minuti, a zatim i u 65. minuti dok je za konačnih 0:3, u 83. minuti pogodio defanzivac Du-Ri Cha.

U utakmici grupe za ostanak u ligi, Kilmarnock je ostvario vrijedan trijumf na gostovanju kod Hiberniana. Pogodak je postigao Shiels iz penala u posljednim minutama prvog poluvremena. Uprkos napadima igrača Hiberniana, rezultat je do kraja ostao nepromijenjen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti