Celtic od 0:3 do 3:3

Škotska Premier liga, 11. kolo

Celtic od 0:3 do 3:3

Edmir Škorić

Nogometaši Celtica polako gube korak za Glasgow Rangersom, koji je upravo zbog loših partija svog gradskog rivala sve bliži odbrani naslova škotskog prvaka.

Celtic je na Rugby Parku u Kilmarnocku remizirao sa istoimenom ekipom u veoma interesantnoj utakmici.

Postignuto je čak šest golova, po tri na obje strane. Kilmarnock je, niko to nije očekivao, imao 3:0 na poluvremenu. Dean Shiels je zabio za vodstvo domaćina u 26. minuti, a u zadnjih pet minuta prvog dijela Paul Heffernan i James Fowler povećali su prednost na, činilo se, nedostižnih 3:0.

Celtic je u drugom dijelu krenuo daleko agresivnije i ofanzivnije, pa je nagrada stigla petnaestak minuta prije kraja. U razmaku od 74. do 80. minute postigli su čak tri gola. Dvaput je domaću mrežu tresao Anthony Stokes, a jednom i Šveđanin Daniel Majstorović.

Celtic sada ima 19 bodova, devet manje od Rangersa, koji danas igra kod kuće protiv St. Mirrena i ima priliku povećati svoju bodovnu prednost.

Škotska Premier liga, 11. kolo:

Kilmarnock - Celtic 3:3 (Shiels 26, Heffernan 40, Fowler 45/ Stokes 74, 76, Majstorović 79)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.