Celtic opet kiksao, Rangers sve bliži tituli

Škotska Premier liga, 13. kolo

Celtic opet kiksao, Rangers sve bliži tituli

Edmir Škorić

Nakon što je Glasgow Rangers slavio kod Aberdeena (2:1) u prvoj utakmici 13. kola, završeno je i ostalih pet.

Celtic nastavlja gubiti korak za Rangersom, pa su na Celtic Parku u Glasgowu odigrali samo 0:0 sa Hibernianom. U derbiju začelja Dundee United je, kao gost, deklasirao Dunfermine s 4:1, dok je Kilmarnock pogotkom Shielsa iz 55. minute s bijele tačke došao do pobjede kod Heartsa.

Istim je rezultatom St. Mirren osvojio tri boda na gostovanju kod St. Johnstonnea. Čovjek odluke bio je Mclean, koji je domaću mrežu zatresao u 81. minuti. Činilo se da pobjednika neće biti u duelu Invernessa i Motherwella, ali je gost u 90. minuti došao do gola vrijednog tri boda.

Treba kazati da su sa desetoricom igrača, zbog crvenog kartona dakako, utakmice dočekala čak tri domaćina - Dunfermline, Hearts i Inverness.

Škotska Premier liga, 13. kolo:
Celtic - Hibernian 0:0
Dunfermline - Dundee Utd 1:4 (Kirk 55/ Dixon 13, Valle 18, Russell 75, Mackay-Steven 82) Hearts - Kilmarnock 0:1 (Shiels 55 - penal)
Inverness - Motherwell 2:3 (Davis 4, Shinnie 76/ Hutchinson 39, Lasley 77, Hateley 90) St. Johnstone - St. Mirren 0:1 (Mclean 81)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.