Celtic predstavio novi dres, ali i modifikovani grb

U čast legendarnoj generaciji

Celtic predstavio novi dres, ali i modifikovani grb

Škotski prvak Celtic je danas predstavio novi domaći dres za sezonu 2017/2018.

Dresovi će, naravno, biti sa tradicionalnim zeleno-bijelim horizontalnim prugama uz iste generalne sponzore New Balance i Dafabet, ali će grb kluba pretrpjeti određene promjene.

U čast obilježavanja 50. godišnjice od osvajanja Kupa šampiona, na Celticovom grbu će biti ispisano ime domaćina tog finala (Lisabon), kao i datum kada je ovaj klub podigao najveći trofej u svojoj historiji.

Čuvena Celticova generacija iz 1967. godine nosi nadimak "Lisabonski lavovi", a u finalu odigranom 25. maja 1967. godine savladala je favorizovani Inter sa 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti