Celtic razbio Rangerse

Old Firm

Celtic razbio Rangerse

Katolički dio Glasgowa danas slavi. U velikom Old Firm derbiju Škotske, Celtic je kao domaćin sa uvjerljivih 3:0 bio bolji od Rangersa.

Junak u pobjedi Celtica bio je Hooper, koji je postigao dva gola komšijama i koji je zasluženo ponio epitet igrača utakmice.

Na prvi se gol čekalo do 17. minute, kada je Hooper pogodio za veliko slavlje više od 50.000 navijača zeleno-bjelih na Celtic Parku. Isti je igrač u 28. minuti povisio na 2:0 i već je tada bilo jasno da bodovi ostaju na Celtic Parku.

U nastavku, Rangersi su pokušali smanjiti rezultatski zaostatak, ali sve što su uspjeli jeste i treći primljeni gol, kada je u 70. minuti Commons pogodio za konačnih 3:0.

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Saša Papac na terenu je proveo svih 90 minuta, ali bez većeg učinka.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.