Celtic se konačno želi osvetiti Rangersima

Treći put ove sezone

Celtic se konačno želi osvetiti Rangersima

Edmir Škorić

U utorak nas čeka veliki škotski derbi između Glasgowa i Celtica, iako je prvenstvo odavno završeno u korist Rangersa. Ipak, Celticov defanzivac Andreas Hinkel vjeruje da će njegov tim konačno ove sezone savladati ljutog rivala.

Glasgow Rangers je titulu prvaka osigurao prošlog vikenda, ostavivši Celtic daleko iza sebe, tačnije sa jedanaest bodova manje. Ove sezone Rangers je na svom terenu slavio sa 1:0 protiv Celtica, a u drugom susretu nije bilo pobjednika (1:1). Koga čeka treća sreća?

"Ne znam da li bi nam pobjeda protiv Rangersa pomogla na psihološkom planu naredne sezone. No, sljedeća godina je sljedeća. Zaslužili smo barem jednu pobjedu u posljednja tri derbija protiv Rangersa (dva poraza i remi). Zapravo, prvi susret smo dominirali na Ibroxu", kazao je Hinkel, koji dodaje.

"Dat ćemo posljednji atom snage da ostvarimo barem jednu pobjedu nad njima ove sezone. Liga je okončana, ali možemo pokazati svima u Škotskoj da smo bolja momčad od njih."

Hinkel je dobrim nastupima u "zeleno-bijelom" dresu zaradio interesovanje nekoliko evropskih timova, među kojima je i njemački Schalke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.