Celtic se lako obračunao sa Ross Countyjem

Škotska Premier liga, 19. kolo

Celtic se lako obračunao sa Ross Countyjem

Edmir Škorić

Danas su odigrane tri utakmice 19. kola škotske Premier lige, a Aberdeen, Celtic i Inverness lako su stigli do novih pobjeda pred svojim navijačima.

Vodeći Celtic lako se obračunao sa pretposljednjeplasiranim Ross Countyjem. Slavili su domaći na Celtic Parku u Glasgowu s 4:0. 

 

Sjajni Gary Hooper bio je dvostruki strijelac, a po jednom su se u strijelce upisali Scott Brown i James Forrest. Zanimljivo je da je Celtic sve golove postigao u nastavku utakmice.

 

S dva gola Nialla McGinna je Aberdeen savladao St. Jonsthone, dok je Inverness s 4:1 deklasirao otpisani i posljednjeplasirani Dundee. 

 

Premier liga Škotske, 19. kolo:

St. Mirren - Motherwell 2:1 (jučer)

Aberdeen -  St. Johnstone 2:0 (McGinn 63, 81)

Celtic - Ross County 4:0 (Brown 46, Hooper 53, 64, Forrest 70)

Inverness - Dundee 4:1 (McKay 12 - pen, 47, Tudur-Jones 24, Shinnie 70/ Riley 19)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.