Celtic šesticom osigurao titulu

Titula Celticu

Celtic šesticom osigurao titulu

Midhat Šljivak

Fudbaleri Celtica savldali su danas na gostovanju Kilmarnock sa visokih 6:0, te su tako osigurali novu titulu prvaka, 43. ukupno u svojoj povijesti.

Celticu je u ovom susretu bio potreban samo bod, no oni su upotpunosti razbili svoje današnje domaćine. Mulgrew je nakon 8. minuta igra donio prednost Celticu, da bi na 2:0 povećao Loovens u 17. minuti. 

 

Do kraja prvog poluvremena još dva gola u mreži Kilmarnocka. Mulgrew je u 35. minuti povećao na 3:0, da bi u posljednjim sekundama prvog dijela  Hooper pogodio za 4:0. 

 

U nastavku susreta još dva gola postiže Celtic. Na 5:0 povćao je Ledley u 88. minut, a Hooper je ponovo pogodio u finišu utakmice za konačan rezultat od 6:0.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.