Celtic slavio u derbiju, katastrofa Invernessa

Škotska Premier liga, 9. kolo

Celtic slavio u derbiju, katastrofa Invernessa

U škotskoj Premier ligi danas su se igrale utakmice 9. kola, a svakako je najzanimljiviji susret bio onaj između drugoplasiranog Celtica i trećeplasiranog Motherwella.

Ekipa aktuelnog šampiona Škotske stigla je do zaslužene pobjede od 2:0. Domaći su poveli sredinom prvog poluvremena kada je Stokes pogodio na asistenciju Lustiga, što je bio i konačan rezultat u prvih 45 minuta. 

Na samom početku drugog dijela igre za vodstvo od 2:0 Commons je pogodio glavom i tako u 48. minuti riješio pitanje pobjednika u ovome meču u kojem su Kelti sa nova tri boda zasjeli na lidersku poziciju fudbalskog šampionata Škotske. Mladi bh. reprezentativac Bahrudin Atajić pobjedu svog tima odgledao je sa klupe za rezervne igrače. 

Vrijedi spomenuti da je do ovoga kola vodeći Inverness doživio pravu katastrofu na gostovanju kod St. Johnstonea izgubivši sa 4:0.

Škotska Premier liga, 9. kolo:
Celtic – Motherwell 2:0 (Stokes 21, Commons 48)
Dundee United – Kilmarnock 1:0 (Ciftci 55)
Hearts - St. Mirren 0:2 (McGinn 41, McGowan 57)
Ross County – Aberdeen 1:0 (Carey 50)
St. Johnstone – Inverness 4:0 (May 18, Mackay 27, MacLean 73, 81)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.