Celtic slavio u finišu, Atajić na klupi

Škotska Premier liga, 5. kolo

Celtic slavio u finišu, Atajić na klupi

Nakon što su pobjedom od 3:0 na svom terenu uspjeli savladati Shakter Karagandy i plasirati se u grupnu fazu Lige prvaka, fudbaleri Celtica u okviru 5. kola škotske Premier lige slavili su na gostovanju kod Dundee Uniteda sa minimalnih 1:0.

Izabranicima Neila Lennona pobjeda nad Dundeejem bila je već treća ovosezonska, a do nje su nakon dosta problema stigli u samome finišu susreta. U 87. minuti, za trijumf kojim se Celtic bodovno izjednačio sa Ivernessom pogodio je Stokes. 

Gol vrijedan tri boda stigao je nakon sjajno izvedenog slobodnog udarca za 17-18 metara udaljenosti, golman domaćih bio je nemoćan.

Mladi bh. reprezentativac Bahrudin Atajić svih 90 minuta presjedio je na klupi za rezervne igrače, dok u sastavu tima iz Glasgova nije bilo najboljeg igrača, Grka Samarasa.

Iako, je glavni arbitar meča susret produžio za cijeli šest minuta, ni to nije bilo dovoljno domaćinima, koji su danas igrali u narandžastim dresovima da stignu do izjednačujućeg gola. 

Nakon ovoga remija Celtic na svom kontu ima deset bodova, a u narednom će kolu ponovo gostovati, ovaj put kod Heartsa, dok je Dundee United ostao na šestoj poziciji škotskog Premiershipa.

Škotska Premier liga, 5. kolo:
Dundee United - Celtic 0:1 (Stokes 87)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti