Celtic teško protiv fenjeraša Heartsa, Atajić na klupi

Škotska Premier liga, 17. kolo

Celtic teško protiv fenjeraša Heartsa, Atajić na klupi

Mnogo teže nego što su svi očekivali proplasirani Celtic je pred domaćom publikom savladao fenjeraša škotske Premier lige Hearts sa 2:0 u okviru 17. kola.

Celtic je do vodstva stigao tek u 64. minuti utakmice kada je Commons pogodio na asistenciju Browna, da bi pobjedu Kelta u trećoj minuti sudijske nadoknade ovjerio Forrest nakon progravanja Samarasa. 

Iako je bio na klupi za rezervne igrače priliku za igru u ovome meču mladi reprezentativac BiH Bahrudin Atajić nije dobio.

Celticu je ovo bila 13. ovosezonska pobjeda, a zeleno-bijeli koji sada imaju 10 poena prednosti u odnosu na prvog pratioca jedina su neporažen ekipa u dosadašnjem dijelu škotskog prvenstva.

Premier liga, 17. kolo:
Celtic - Hearts 2:0 (Commons 64, Forrest 90+3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.