Celtic u finalu Škotskog kupa

Celtic u finalu Škotskog kupa

Edmir Škorić

Celtic se današnjom uvjerljivom pobjedom kod Aberdeena (4:0) plasirao u finale Škotskog kupa.

Celtic je prvu pravu priliku da povede imao u 17. minuti, kada je Andrew Considine skrivio penal, zbog čega je  isključen. Ipak, udarac Joe Ledleyja s bijele tačke odbranio je Langfield.

Gosti su svoje golove postizali u drugom poluvremenu. Najprije je Charles Mulgrew u 49. minuti pogodio za 0:1. Joseph Ledley u 57. minuti iskupio se za promašeni penal, pa je povećao vodstvo Celtica.

Na 3:0 preciznim udarcem sa bijele tačke povisuje Kris Commons u 63. minuti. Shaun Maloney imao je završnu riječ, postigavši u 84. gol za konačnih 4:0 u korist gostiju iz Glasgowa.

Celtic će u finalu igrati protiv Motherwella koji je još u subotu s 3:0 savladao St. Johnstone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.