Celtic uzeo Banguru

Afrikanac iz AIK-a otišao u Glasgow

Celtic uzeo Banguru

Mohamed Bangura, napadač iz Sierra Leonea, novi je član Celtica.

Riječ je o igraču koji ima 22. godine i koji je u julu prošle godine za svega 70.000 eura došao iz tima Kallon FC u AIK, a u Švedskoj je prethodno proveo i pet mjeseci u malo poznatom Varnamu. Ali, samo godina dana je bila dovoljno Banguri (177 cm) da eksplodira i da ode u Glasgow za obeštećenje od 2,2 miliona eura.

Za AIK je ove sezone postigao 7 golova u 19 utakmica. U Celticu ću mu konkurenti u napadu biti Samaras, Stokes, Hooper i Rasmussen. Celtic je opet razočarao u Evropi ispadanjem od Siona, a u prvenstvu su nakon šest kola treći sa 12. bodova i mečom manje dok Ragers i Motherwell imaju 13.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.