Celtic zadržao vrh tabele

Scottish Premiership

Celtic zadržao vrh tabele

Celtic je ostao na čelu tabele škotskog Premiershipa nakon desetog kola s tri boda prednosti ispred Hiberniana i četiri ispred Rangersa koji imaju utakmicu manje.

Celtic nije imao problema na svom terenu sa Kilmarnockom koji je ispraćen s tri gola u mreži. Celtic je čini se odigrao utakmicu s pola snage i već u prvom poluvremenu obavio glavninu posla, dok je u nastavku utakmice samo priveo kraju započeti posao.

Celtic je u vodstvo stigao u 13. minuti preko Aidena McGeadyja, a na 2:0 je povisio Georgios Samaras u 32. minuti utakmice. Nakon toga je sve bilo mnogo lakše, a pobjedu je ovjerio McGinn u 78. minuti. Ovom pobjedom Celtic je ostao na čelu lige.

Veliko iznenađenje su napravili igrači Hamiltona koji su sa 2:0 slavili u gostima kod St.Mirrena. Oba gola su pala u prvih 45 minuta utakmice, a golove su postigli Marco Paixao u 3. i Canning u 41. minuti.

Hibernian je ostao u vrhu tabele sa Celticom i Rangersom i nakon desetog kola. Ipak, Hibernian je do pobjede stigao tek u posljednjim minutama utakmice kada je Nish u 89. minuti postigao vodeći gol, a onda je Miller iskoristio šokiranost gostujućih igrača i u 93. minuti postigao drugi gol za Hibernian.

Golom Forbesa Motherwell je upisao minimalnu pobjedu nad Heartsom, dok je St.Johnstone sa 3:1 bio bolji od Falkirka. Golove za domaći tim postigli su Samuel, Millar i Davidson, dok je jedini gol za goste postigao Finnigan.

Rezultati:

Celtic – Kilmarnock 3:0
St.Mirren – Hamilton 0:2
Hibernian – Aberdeen 2:0
Motherwell – Hearts 1:0
St.Johnstone – Falkirk 3:1
Dundee United – Rangers (sutra)

Poredak: Celtic 23, Hibernian 20, Rangers (-1) 19, Motherwell 17, Dundee United (-1) 16, St.Mirren 12, Aberdeen 11, Hearts, Kilmarnock i St.Johnstone 9, Hamilton 8 i Falkirk 4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.