Celticov trener suspendiran na šest utakmica

SFA nije poštedio Neila Lennona

Celticov trener suspendiran na šest utakmica

Edmir Škorić

"Bolje da sam šutio", sigurno u sebi sada ponavlja Celticov trener Neil Lennon čija se prvobitna suspenzija sa dvije utakmice povećala na čak šest!

Lennon je kažnjen sa dvije utakmice suspenzije zbog nedoličnog ponašanja u utakmici koju je još prošle godine njegov Celtic izgubio od Heartsa (2:0). Njemu je glavni sudac te utakmice Craig Thompson pokazao crveni karton jer je prigovarao četvrtom sudcu kako dosuđeni penal za Hearts, po njegovom mišljenju, nije postojao.

Škotski je klub uložio žalbu na suspenziju od dvije utakmice, a ista nije usvojena od strane Škotskog nogometnog saveza (SFA). Štoviše, suspenzija je povećana na čak šest utakmica, a starta od 18. januara.

Celtic je trenutno vodeći u škotskom Premiershipu s 45 bodova, četiri više od Rangersa, ali i dvije utakmice više od rivala iz Glasgowa, kojeg je 2. januara pobijedio na Ibroxu sa 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.