Ćemalović: Reprezentativni dres je čast i obaveza

Veležov napadač u Jagodićevoj vrsti

Ćemalović: Reprezentativni dres je čast i obaveza

Odličnu sezonu u dresu Veleža, naročito njen jeseni dio odigrao je Veležov napadač Mirza Ćemalović te tako stekao status mladog reprezentativca odnosno jednog od najpoželjnijih mladih igrača iz našeg prvenstva. Postigao je Ćemalović u zbiru osam pogodaka te uz Ševku Okića bio Veležov najbolji strijelac u sezoni na koju je nedavno spuštena zavjesa.

"Otvaranje je bilo odlično, odmah u prvom kolu postigao sam dva pogotka, a u desetom kolu uslijedila je moja najbolja utakmica u dosadašnjoj karijeri i het trik protiv Travnika. Nažalost, ubrzo sam na treningu povrijedio koljeno i propustio ostatak jesenjeg dijela sezone, te dobar dio priprema za proljetni dio," kaže Ćemalović.

Mirza je precizan i preiseban bio i na otvaranju proljeća u Vrapčićima. Pogodio je u ključnom trijumfu nad Čelikom, a ubrzo je debitovao za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Na utakmici protiv Makedonije Ćemalović je u igru ušao u drugom poluvremenu te za kratko vrijeme izborio jedanaesterac koji je prevoren u gol.

„Prošao sam sve selekcije Bosne i Hercegovine, a kao nagrada za dobre igre u Veležu stigla je pozivnica selektora Jagodića. Počašćen sam i sretan, ali i svjestan da je reprezentativni dres velika obaveza. Potrudit ću se da svojim igrama opravdam ovaj status,“ dodaje Ćemalović.

Mlada reprezentacija kvalifikacije otvara 12.juna utakmicom protiv Albanije. Jagodićevi izabranici nadomak plasmanu na veliku smotru bili su i u minulim kvalifikacijama.

"Danas je to sasvim nova ekipa. Ovo je odlična generacija sačinjena od kvalitetnih igrača, tako da sam optimista kada su u pitanju naredne kvalifikacije."

Ćemalović je u izboru našeg portala bio među tri najbolja igrača Bosne i Hercegovine do 19 godina. On i Haris Duljević ostali su iza Armina Hodžića. 

"Hvala i vašem portalu koji je prepoznao moj trud i dosadašnji rad. I to je dodatni podstrek da još više radim i nastojim biti bolji, a Arminu Hodžiću čestitam na priznanju koje je dobio", dodaje Ćemalović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.