Čemu se može nadati Panama na Svjetskom prvenstvu?

Poraz Panamaca na "generalnoj probi"

Čemu se može nadati Panama na Svjetskom prvenstvu?

Reprezentaciji Paname se ne daju gotovo nikakve šanse da na Mundijalu u Rusiji prođe grupnu fazu. Naime, Panama se nalazi u Grupi H sa Belgijom, Engleskom i Tunisom.

Ni partije koje su Panamci pružili na posljednjim prijateljskiim duelima ne donose puno optimizma u tabor ove selekcije. Nakon prošlosedmičnog remija (0:0) sa Sjevernom Irskom, Panama je večeras poražena od selekcije Norveške.

Norvežani su, tako, u Oslu ugostili selekciju Paname i slavili minimalnu pobjedu rezultatom 1:0.

Iako je Panama uspjela stvoriti određeni broj opasnih situacije pred golom Norvežana, realizacije je izostala, pa su domaći slavili trijumf i to zahvajujući golu napadača Bornamoutha Johshue Kinga na otvaranju utakmice, u četvrtoj minuti.

Panama će svoj premijerni nastup na Mundijalu u Rusiji igrati 18. juna protiv Belgije na Olimpijskom stadionu u Sočiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi