Ceni stigao Pelea, Sao Paulo izgubio

Polufinale Sudamericane

Ceni stigao Pelea, Sao Paulo izgubio

U prvoj utakmici polufinala Copa Sudamericana, ekipa Ponte Prete je kao gost savladala Sao Paulo na Morombiju 3:1. Branitelj naslova je dobro krenuo u utakmicu, poveo je golom Paula Gansa u 21. minutu, ali gosti u nastavku prave preokret.

Prvo je u 44.minuti Antonio Carlos postigao autogol, a onda u drugom poluvremenu koje su igralo po jakoj kiši mreža Rogeria Cenia se trese dva puta. Leonardo Goncalves Silva dovodi goste u vodstvo nakon sedam minuta igre u nastavku, a konačnih 1:3 postavlja Uendel dvadeset minuta prije kraja.

Legendarni golman domaćih, Rogerio Ceni je dostigao ovom utakmicom Pelea koji je odigrao 1116. za Sao Pauolo. Ceni ima 40 godina, od 1992. godine je igrač Sao Paula, a Pelea ne prati samo po broju utakmica, već i po golovima. Sa 113 pogodaka je najbolji strijelac među golmanima. Revanš utakmica je na rasporedu 27.novembra, dok su u drugom polufinalu igraju Libertad i Lanus. Prošle godine je Sao Paulo u finalu bio bolji od ekipe Tigrea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.