Centar i Brotnjo vode bitku za prvo mjesto

Futsal Premijer liga

Centar i Brotnjo vode bitku za prvo mjesto

A. Beganović

U okviru 5. kola Futsal Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrano je pet susreta, a do novih pobjeda stigle su dvije vodeće ekipe prvenstva, Centar i Brotnjo.

Aktuelni bosanskohercegovački prvak Centar je na domaćem terenu sa ubjedljivih 9:1 savladao Sofić. Četiri pogotkas za sarajevsku ekipu je postigao Dražen Novoselac, po dva su dodali Nermin Kahvedžić i Nermin Jusić, dok se u listu strijelaca upisao i Adnan Delihasanović.

U Livnu je Brotnjo bio bolji od domaćeg Seljaka (6:4). Dva pogotka za ekipu iz Livna je postigao Marin Šunjić, a u listu strijelaca su se upisali i Stanislav Galić, Marin Suton, Denis Mijatović i Josip Jozić. S druge strane za Seljak su se u listu strijelaca upisali Ante Semren, Blažan Maleta, Duje Nevistić i Marko Brčić.

Do pobjede je satigao i Zrinjski koji je u Mostaru nadigrao Tango. Gosti su nakon prvog poluvremena imali prednost (1:0), do koje su stigli pogotkom Emira Sipovića u 7. minuti. Međutim, pogocima Josipa Boškovića, Emraha Sarića i Darka Raguža Plemići su uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist.

Mnogo uzbuđenja viđeno je u susretu Bosne Kompred i Čelinca, a na kraju je rezultat glasio 5:4 za Čelinac. Milan Kljunić je postigao dva, a Slaven Matijašević, Slađenko Janković i Dragan Blagojević po jedan pogodak za Čelinac, dok je Jasmin Spahić bio dvostruki strijelac za Bosnu Kompred. Po jedan pogodak su dodali Miralem Golać i Eldin Hadžialjević.

Ubejdljivu pobjedu na gostovanju je ostvarila Kaskada koja je rezultatom 6:1 savladala Jošavku. Dva pogotka za Kaskadu je postigao Rahim Spahić, dok su se u listu strijelaca upisali i Ulfet Krdžić, Omer Jahić, Ibrahim Husejnović, te Muamer Oručević. Počasni pogodak za Jošavku je postigao Aleksandar Radujković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.