Cercle Brugge siguran, Ostendeu derbi začelja

Jupiler liga Belgije

Cercle Brugge siguran, Ostendeu derbi začelja

Ostende je pred meč protiv Leuvena imao ulogu blagog favorita koju je večeras opravdao pobijedivši rezultatom 2:1 na gostujućem terenu. 

Vodio je domaćin od 28. minuta kada je sopstvenu mrežu zatresao Lukaku. Ipak u nastavku gosti uspijevaju prvo izjednačiti, a potom i potpuno preokrenuti rezultat. Strijelci za trijumf bili su Luissint i Wilmet. U sudijskoj nadoknadi kod domaćina je isključen Messoudi.

Cercle Brugge je posao sa fenjerašem Monsom završio za dvadeset minuta golovima D'Haenea i Smoldersa, dok je počasni pogodak za Mons u sudijskoj nadoknadi postigao Mununga.

Lokeren i Kortrijk odnosno Mechelen i Beveren remizirali su, a pogodaka na ova dva meča nije bilo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.