Cerić donio bodove Rijeci
Želimir Terkeš strijelac za Zadar

HNL, 22. kolo

Cerić donio bodove Rijeci

Adnan Beganović

Odigrano je pet utakmica 22. kola hrvatskog fudbalskog prvenstva. Bh. internacionalci opet su imali dobar dan. Tarik Cerić donio je Rijeci tri boda u sudijskoj nadoknadi vremena, dok su Želimir Terkeš i Edin Šaranović svojim golovima Zadar primakli luci spasa.

 Rijeka i Varteks su na "Kantridi" odigrali dobru utakmicu. Domaći su poveli u 25. minuti preko Štroka, a gosti su izjednačili pogotkom Mujanovića (78.). Kada se činilo da Rijeka opet neće uspjeti doći do tri boda, Cerić je donosi veliku radost domaćem timu.

 

Zadar je na "Stanovima" igrao utakmicu "života" protiv Zagreba. Samo je pobjeda domaće ostavljala u igri za opstanak u društvu najboljih. Zagreb je bolje otvorio susret, što je krunisao u 30. minutu preko Ivankovića. Zadar je do poluvremena izjednačio golom Edina Šaranovića da bi u 58. minutu Želimir Terkeš stavio tačku na i.

Dinamo je u Zagrebu prikazao najbolju partiju u ovoj sezoni. "Modri" su sa tri gola ispratili Šibenik. Strijelci za Dinamo bili su Sivonjić, Vrdoljak i Mandžukić. Ovom pobjedom Dinamo je bar na kratko preuzeo vrh tabele i večeras će sa zebnjom iščekivati rezultat iz Vinkovaca. U dresu Šibenika svih 90 minuta na terenu su proveli Ermin Zec i Mehmed Alispahić.

Osijek je u Zaprešiću pobijedio Inter minimalnim rezultatom. Ovaj poraz gurnuo je momčad iz predgrađa Zagreba prema dnu tabele i po svemu sudeći Interu u nastavku sezone predstoji grčevita borba za očuvanje prvoligaškog statusa. Jedini strijelac bio je Smoje u 30. minuti.
Croatia Sesvete nije uspjela pobjediti Slaven Belupo. Utakmica je bila loša i završila je najnepopularnijim rezultatom (0:0). Croatia se nalazi u velikoj krizi i prema dosadašnjim igrama i rezultatima glavni je kandidat za ispadanje.

Rezultati 22. kola
Dinamo - Šibenik 3:0, Rijeka - Varteks 2:1, Zadar - Zagreb 2:1, Sesvete - Slaven 0:0, Inter - Osijek 0:1, Cibalia – Hajduk (kasnije).

Poredak
Dinamo 48 bodova, Hajduk 47 (meč manje), Slaven 35, Šibenik 32, Rijeka 32, Varteks 30, Zagreb 28, Osijek 28, Cibalia 25 (-1), Inter 21, Croatia Sesvete 20, Zadar 19.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti