Ćerimagić: Azerbejdžan nije naivna ekipa

Mladi bh. reprezentativac za SportSport.ba

Ćerimagić: Azerbejdžan nije naivna ekipa

Samir Mlaćo

Mlada reprezentacija naše zemlje u prijateljskom susretu u petak je remizirala u duelu sa odgovarajućom selekcijom Azerbejdžana (0:0). 

Naši momci pružili su mnogo više od svog protivnika, ali i pored par sjajnih prilika mrežu Azerbejdžanaca koji se nalaze na pripremama u Sloveniji nisu uspjeli zatresti.

Armin Ćerimagić, nekadašnji član Željezničara, a trenutno poljskog Gornika, bio je veoma aktivan pred golom Azerbejdžanaca, te je u više navrata pokušao iznenaditi protivničke igrače koji su se od samog početka duela bacili na čuvanje svoje mreže, što im je na kraju i uspjelo.

"Azerbejdžan je izuzetna spremna ekipa i nije bilo lako igrati protiv njih. Oni su u svojoj grupi ispred Rusije tako da nisu nimalo naivna ekipa. S obzirom da smo svi praktički došli sa odmora, ipak smo bili bolja ekipa i imali smo više šansi. Nedostajalo je malo sreće, smirenosti pred golom i šteta je što nismo zabili pogodak. Sada ćemo svi da malo odmorimo do početka nove sezone", kazao je za SportSport.ba mladi Ćerimagić.

Ćerimagić je do sada upisao šest nastupa za našu mladu reprezentaciju te postigao  jedan pogodak. U Poljsku je stigao iz belgijskog Genta, a ugovor sa poljskim prvoligašem veže ga do ljeta 2017.godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi