Ćerimagić: Očekujem uskoro debi za Gent

Mladi veznjak potpisao profesionalni ugovor

Ćerimagić: Očekujem uskoro debi za Gent

Armin Ćerimagić, juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine, samo tri dana nakon 18. rođendana potpisao je profesionalni ugovor na dvije i pol godine sa Gentom i počet će trenirati sa prvim timom ovog belgijskog kluba.

Ćerimagić je iz Željezničara u januaru prošle godine prešao u Gent, ali nije odmah mogao potpisati profesionalni ugovor, jer igrači van Evropske Unije to ne mogu učiniti prije nego napune 18. godina.

"Nije me iznenadilo to što sam potpisao profesionalni ugovor samo tri dana nakon 18. rođendana, jer je taj ugovor obećan prije godinu dana, samo se čekalo da postanem punoljetan", rekao je Ćerimagić za SportSport.ba.

"Sada ću početi trenirati sa prvim timom. Naravno da očekujem uskoro i debi za prvi tim Genta", dodao je juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je karijeru počeo u školi fudbala Bubamara.

Talijanski Inter želio je Ćerimagića prije četiri godine, međutim zajedno sa svojim roditeljima odlučio je da je prerano za odlazak u inostranstvo, te se vratio u Sarajevo i nastavio karijeru u Željezničaru. Mladi veznjak ističe da ne žali zbog toga.

"Bilo je suviše rano tada otići karijeru nastaviti u inostranstvu. Ne žalim što nisam ostao u Interu. Mislim da je za moji karijeru početak u ovoj sredini bolja opcija", rekao je 18-godišnji veznjak.

"Adaptacija ovdje mi nije bila problem s obzirom da sam dosta putovao sa Interom, tako da već imam iskustva sa radom i životom vani. To su ovdje u klubu odmah primjetili", dodao je Ćerimagić, koji se nada da će se sa juniorskom reprezentacijom plasirati na Evropsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.