Naši kadeti ubjedjivi protiv Dominikanaca

Čerkezović: Želimo igrati s Finskom da im se osvetimo

E. Čaušević

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je danas ubjedljivu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Španiji.

Naša selekcija je po drugi put na ovom turniru savladala Dominikansku Republiku. Kadeti BiH su ostvarili plasman među deset najboljih ekipa, a do kraja turnira očekuje nas meč za deveto mjesto. Nakon utakmice Emir Čerkezović izjavio je da ekipa želi dobrim plasmanom zahvaliti se svima koji su bili uz njih.

"Mi smo se potrudili da završimo što boljim plasmanom, te da se na taj način zahvalimo svima koji su bili uz nas sve ovo vrijeme", rekao je Čerkezović na početku razgovora za SportSport.ba.

Svi u ekipi još uvijek razmišljaju o tom porazu u osmini finala protiv Australije, ali se atmosfera u našem timu polako vraća u normalu.

"To je bilo vrlo teško. Prvu noć smo stvarno tugovali, prebrodili smo to i odmah smo protiv Tajvana uspjeli da se vratimo. Atmosfera se već vraća na staro i nadam se da će do kraja to biti kako treba", rekao je Čerkezović.

Naši kadeti će za dva dana igrati utakmicu za deveto mjesto na Svjetskom prvenstvu, a protivnik će im biti bolji iz duela Finska - Kina. Zanimalo nas je koga Čerkezović više priželjkuje za protivnika u toj utakmici.

"Volio bih više da dođe Finska da im vratimo za Evropsko prvenstvo prošle godine jer su nas uspjeli savladati", zaključio je bh. košarkaš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije