Cero: Uspješnu sedmicu okončati pobjedom nad Brotnjom

Pruža kvalitetne partije

Cero: Uspješnu sedmicu okončati pobjedom nad Brotnjom

S. Mlaćo
Teme:

FK Klis je izborio prolaze dalje u Kupu BiH.

Naime, ovaj tim je u srijedu savladao federalnog prvoligaša NK Bratstvo 2:1. Kvalitetnu partiju pružio je golman domaćeg tima Armin Cero.

Cero je zadovoljan ishodom meča.

"Bila je to odlična utakmica, borba od prve do zadnje minute. Veći dio utakmice smo mi kontrolisali, zadnjih 20 minuta smo fizički malo pali, ali uspjeli smo pružiti otpor spremnoj ekipi Bratstva i prioći dalje", kazao je Cero za SportSport.ba.

U timu iz Buturović Polja okreću se duelu Druge lige Jug protiv Brotnja.

Nakon četiri kola nalaze se na drugom mjestu.

"Okrećemo se ligi, ostajemo na zemlji, jer smo svjesni da samo pobjedom nad Brotnjom možemo zaključiti ovu sedmicu onako kako su Klišani navikli, a to je u pobjedničkom duhu. Biće teška utkamica, ima i umora kod nas, ali bodovi ostaju u Buturović Polju, dodao je mladi čuvar mreže FK Klis, te istakao da vjeruje u jesenju titulu.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Armin je sin legendarnog Šefika Cere, koji je svojevremeno bio kapiten naše nogometne reprezentacije.

Kapitensku traku ponio je u duelu naše reprezentacije 16. novinara 1995. godine u Jablanici kada je rival bila selekcija novinara. Selektor je na jednoj strani bio Fuad Muzurović, a na drugoj Husnija Arapović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi