Červar izostavio Balića, Metličića…
Ivano Balić

Hrvatski selektor objavio spisak

Červar izostavio Balića, Metličića…

Lino Červar, selektor hrvatske rukometne reprezentacije, objavio je spisak od 16 igrača na koje će računati u predstojećim kvalifikacionim mečevima za EP 2010. godine, protiv Slovačke i Grčke.
Najveće iznenađenje je izostanak Ivana Balića, ali i nekolicine drugih reprezentativaca.

Osim najboljeg igrača “kauboja”, u kvalifikacijama za EP 2010. godine, barem u prva dva duela, neće biti ni Petra Metličića, Denisa Špoljarića, Zlatka Horvata i Matea Hrvatina.

Iz Balićevog kluba zatražili su Balićevu poštedu jer se ne radi o potencijalno jakim protivnicima, a Zagreb CO ima dva teška duela u četvrtfinalu Lige prvaka protiv njemačkog Kiela.

Na spisku su: Mirko Alilović, Venio Losert i Mate Šunjić (golmani); Ljubo Vukić i Ivan Ninčević (lijeva krila); Ivan Čupić i Vedran Zrnić (desna krila); Igor Vori (pivot); Blaženko Lacković, Domagoj Duvnjak, Tonći Valčić, Josip Valčić, Marko Kopljar, Jakov Gojun, Damir Bičanić i Denis Buntić (bekovi).

Okupljanje reprezentativaca Hrvatske je 15. marta.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.