Červar: Kako Karabatić nikad nije umoran?

Hrvatski rukometni stručnjak sasvim otvoreno

Červar: Kako Karabatić nikad nije umoran?

D. Vejo

Rukometna reprezentacija Hrvatske minulo Svjetsko prvenstvo u Francuskoj neće pamtiti po dobrom.

U jednom trenutku imali su priliku da stignu do finala, a u drugom nisu imali ama baš ništa. Prvo su u polufinalu turnira poraženi od Norveške nakon produžetka, iako su imali sedmerac na samom kraju regularnog dijela susreta, kojeg nije iskoristio Zlatko Horvat. Nakon toga, uslijedila je bitka za bronzu.

Tamo su ih sačekali susjedi Slovenci. Imali su vodstvo od plusa osam te praktično i medalju oko vrata, a onda je uslijedio govor Veselina Vujovića koji je preporodio Slovence, nakon čega su oni zaigrali dosta bolje, preokrenuli rezultat i zasluženo slavili.

Kako trener Kauboja, tako i sami igrači opravdanje su našli u umoru. Ipak tako ne misli čovjek koji je prije 14 godina preporodio hrvatski rukomet.

"Ne razumijem zbog čega nam je alibi uvijek umor. Kao da drugi ne igraju rukomet i da nisu umorni. Naši igrači su profesionalci koji igraju u najjačim evropskim klubovima. Evo, Domagoj Duvnjak, jedan je od najboljih rukometaša na svijetu, ali postavlja se pitanje zbog čega već nekoliko turnira ne može izdržati ritam koji mu se nameće. Kako Karabatić nije umoran, kako?", kazao je Lino Červar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti