Červar nam "krade" i Marina Šegu
Marin Šego

Nizak udarac selektora Hrvatske

Červar nam "krade" i Marina Šegu

Adnan Beganović

Ustaljena praksa "otimanja" bosanskohercegovačkih sportista od strane naših susjeda nastavljena je i danas objavljivanjem spiska hrvatskih rukometnih reprezentativaca za naredne kvalifikacione utakmice.

Lino Červar, selektor hrvatske rukometne reprezentacije, objavio je danas spisak rukometaša na koje računa za kvalifikacione utakmice. Na spisku se našlo i ime bosanskohercegovačkog golmana, Marina Šege, koji trenutno brani boje Zagreba. U hrvatskim medijima pored imena Marina Šege navedeno je da se čeka saglasnost našeg saveza da bi mogao nastupati za reprezentaciju Hrvatske.

SportSport.ba odmah je kontaktirao direktora naše reprezentacije, Mirzu Muzurovića koji je o navedenoj problematici rekao:

"Marina Šegu smo već nekoliko puta kontaktirali ali u svim razgovorima nam je govorio da on čeka samo poziv Line Červara. Nikoga nećemo moliti da brani boje naše reprezentacije, a nije mi jasno zašto mediji u susjedstvu prenose da oni čekaju našu saglasnost, jer koliko mi je poznato Šego više od 5 godina nije nastupao niti u jednim selekcijama naše države. U svakom slučaju nije do nas, znali smo za njega, pratili ga, kontaktirali ali on nas je odbijao."

Marin Šego rođen je u Međugorju gdje je i započeo karijeru. Svoje rukometno ime stekao je u Zrinjskom i Izviđaču, prije nego je stigao u Zagreb CO.

Kuriozitet poziva Šegi u reprezentaciju Hrvatske je taj da Červar dok je bio trener Zagreba ovom mladom golmanu nije poklanjao nikakvu pažnju, a sada ga zove u reprezentaciju. Prizat ćete, malo čudno, ali po svim prilikama radi se o još jednom klasičnom "otimanju" naših sportista jer kako objasniti podatak da je prije mjesec dana Šego bio na margini Červarovog kluba, a sada dobija poziv za reprezentaciju?!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.