Červar nije produžio ugovor sa HRS-om

Červar nije produžio ugovor sa HRS-om

O. Lekić

Selektor hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar odlučio je da neće potpisati novi ugovr sa HRS-om, što drugim riječima znači da napušta kormilo reprezentacije.

Prema pisanju hrvatskih medija Červar neće potpisati novi ugovor sa Hrvatskim rukometnim savezom, tako da će hrvatsku rukometnu reprezentaciju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Srbiji 2012. godine voditi neko drugi.

Navodno je za ovakvu odluku Červara ponajviše kriv Minčo Jordanov, vlasnik skopske željezare Maksil i predsjednik rukometnog kluba Metalurg čije je Červar trener. Naime, Červar bi tokom kvalifikacija bio odsutan iz kluba dva mjeseca, a Jordanov ga dobro plaća i ne želi ga pustiti na tako dugačko razdoblje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.