Červar računa na Mirzu Džombu

Selektor Hrvatske objavio spisak

Červar računa na Mirzu Džombu

Selektor hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar objavio je širi spisak od 28 rukometaša za predstojeće Svjetsko prvenstvo.

Objavljeni popis igrača ponudio je nekoliko iznenađenja, ali i očekivane izostanke.

Iako je Mirza Džomba najavio povlačenje iz reprezentacije, Červar ga je ipak uvrstio na spisak.

Mislim da je nema prevelike potrebe trošiti vrijeme i riječi na situaciju oko Džombe. S Mirzom je postignut dogovor i on će biti u trenažnom procesu te na raspolaganju reprezentaciji, kazao je za Sportske novosti potpredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Zoran Gobac.

Lino Červar će računati na slijedeće igrače: Mirko Alilović, Venio Losert, Vjenceslav Somić, Ivan Pešić, Mate Šunjić, Ivan Čupić, Vedran Zrnić, Zlatko Horvat, Mirza Džomba, Goran Šprem, Ljubo Vukić, Ivan Ninčević, Mateo Hrvatin, Igor Vori, Dalibor Anušić, Zvonimir Kapular, Blaženko Lacković, Ivano Balić, Petar Metličić, Domagoj Duvnjak, Tonči Valčić, Josip Valčić, Marko Kopljar, Denis Špoljarić, Jakov Gojun, Damir Bičanić, Drago Vuković, Denis Buntić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.