Cesar otkrio poruku iz 2013. godine: Mourinho je baš mrzio Casillasa

Posebni nije podnosio golmana Reala

Cesar otkrio poruku iz 2013. godine: Mourinho je baš mrzio Casillasa

Vrlo zanimljivu izjavu dao je nekadašnji čuvar mreže reprezentacije Brazila Julio Cesar za SportTV u kojoj je otkrio do koje mjere je išla mržnja nekadašnjeg trenera Real Madrda Josea Mourinha prema golmanu Ikeru Casillasu. 

Portugalski stručnjak i španski golman su svojevremeno sarađivali u Real Madridu, a Jose je bio prvi trener koji je odlučio Casillasa staviti na klupu. Bilo je to sredinom njegove posljednje sezone na klupi Reala, a baš nakon te sezone se u Brazilu igrao Kup Konfederacija u Brazilu.

Takmičenje je osvojio Brazil nakon što je u finalu savladao Španiju sa 3:0, a najbolji golman turnira bio je Julio Cesar. On je svoju nagradu preuzeo u dresu Casillasa s kojim je nekoliko minuta prije toga zamijenio dresove, a u svlačionici ga je dočekala poruka Mourinha.

"Kada sam ušao u svlačionicu, vidio sam da na mobitelu imam poruku od Mourinha. On je imao problema sa Casillasom u Realu, a u poruci je napisao: 'Ti si lud, on je taj koji bi trebao nositi dvoj dres - ne ti njegov!'", a onda mi je napisao da sam više udaraca odbranio jednom rukom nego on ukupno.

Podsjetimo, Mourinho i Cesar su sarađivali svojevremeno u Interu i skupa su osvojili Ligu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi