Upravo je ozvaničen i najromantičniji transfer ovog ljeta

Fabregas u Seriji B

Upravo je ozvaničen i najromantičniji transfer ovog ljeta · Zvanično

E. Ganibegović

Cesc Fabregas ima novi klub.

Španski veznjak kao slobodan igrač pojačao je redove ekipe Como 1907 koja se takmiči u Seriji B, drugom po rangu razredu italijanskog fudbala.

Ovaj 35-godišnjak potpisao je ugovor na dvije sezone, a sudeći po tome koga su doveli u svoje redove, čini se da ambicije ovog kluba nisu male.

Ovo je definitivno najromantičniji trnasfer ovog ljeta. Cesc je imao unosne ponude s bliskog istoka, no odlučio se karijeru nastaviti u Evropi, te italijanskom drugoligašu svojim iskustvom i znanjem pomoći da ostvari zacrtane ciljeve.

Ako pogledamo imena s kojima će igrati u dresu Comoa, Fabregas je definitivno najveća zvijezda ovog tima i trebao bi biti vođa ekipe. 

Oglasi

Sezona za Como startuje već osmog augusta kada u prvoj rundi italijanskog Kupa igraju na gostovanju kod Spezije, te možemo očekivati debi Fabregasa.

Podsjetimo, Fabregas je dijete Barcelone koje je kao tinejdžer prešlo u Arsenal 2003. godine, da bi se 2011. vratio na Camp Nou.

Tri godine kasnije zabio je nož u leđa navijačima Arsenala i potpisao za Chelsea za koji je igrao četiri i po godine prije odlaska u Monaco.

Za reprezentaciju Španije odigrao je 110 utakmica i postigao 15 golova, a s Crvenom furijom je dva puta bio prvak Evrope i jednom svijeta.

Što se klupskih uspjeha tiče, izostao je trofej Lige prvaka, no bio je prvak svijeta s Barcelonom 2012. godine, te prvak Španije 2013. Prvak Engleske bio je dva puta s Chelseajem, kao i osvajač Evropske lige 2019. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi