Oni su besplatno dostupni: Najveće zvijezde koje trenutno nemaju kluba

Bez ugovora

Oni su besplatno dostupni: Najveće zvijezde koje trenutno nemaju kluba

E. Ganibegović

Ljetni prijelazni rok uveliko je u toku, a mnogi igrači sa slobodnim papirima su u potrazi za novim klubom.

Tako je na vrhu liste definitivno dojučerašnji napadač Torina Andrea Belotti kojem je istekao ugovor i slobodan je u potrazi nove sredine. Njegove aspiracije vezane su za ostanak u Seriji A, no vidjet ćemo šta će vrijeme donijeti. 

Urugvajski napadački dvojac Suarez-Cavani također je bez kluba. 

Nakon epizode u Atletico Madridu, čini se da Suarez neće nastaviti igrati fudbal u Evropi. Za njegove usluge opasno je zagrijan njegov bivši klub Nacional, a u igri su još DC United i River Plate.

Cavanija što se tiče, on bi i dalje trebao ostati na vrhunskom nivou, jer se za njegove usluge interesuje Villarreal. Podsjetimo, posljednji klub u kojem je El Matador igrao bio je Manchester United. 

Oglasi

Poslije 15 godina u Real Madridu, kao najtrofejniji igrač u historiji ovog kluba, Marcelo je slobodan u potrazi novog tima. Povezivao se s povratkom u Brazil, Milanom, no prema trenutnoj situaciji najbliži je da potpiše za Lazio. 

Još jedan Brazilac koji je bez kluba je Diego Costa, no on je bez kluba još od sedmog januara kada se razišao s Atletico Mineirom iz Brazila nakon samo pola godine.

Na listi su i tri španska veznjaka.

Prvi je Juan Mata koji će se nakon razlaza s Manchester Unitedom najvjerovatnije pridružiti Leeds Unitedu, dok za Cesca Fabregasa najave nisu baš najoptimističnije, s obzirom na to da bi mogao u Seriju B gdje ga želi u svojim redovima vidjeti Como.

Isco je nakon dugo godina napustio Real Madrid i za sada nema ozbiljnijih naznaka o tome gdje bi mogao nastaviti karijeru.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Slobodan u potrazi novog kluba je i belgijski napadač Dries Mertens koji se rastao s Napolijem. 

Još neki od slobodnih igrača su: Florian Grillitsch, Jason Denayer, Adnan Januzaj, Serge Aurier, Keita Balde, Denis Cheryshev, Timothee Kolodziejczak, Fabian Delph, Domagoj Vida i drugi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi