Česi u čudu: Vršajević je u Spartu došao kao napadač

Portal Idnes.cz o Zmaju iz Hajduka

Česi u čudu: Vršajević je u Spartu došao kao napadač

Evropski put Avdije Vršajevića započeo je potpisom za Spartu iz Praga 2007. godine. Iako u redovima najvećeg češkog kluba nije upisao niti zvaničnu minutu Česi se Vršajevića i danas sjećaju.

„Oni koji pamte Avdiju Vršajevića znaju da je za Spartu potpisao kao napadač,“ napisao je novinar portala Idnes.cz, koji se začudio da je Vršajević šest godina kasnije standardan reprezentativac Bosne i Hercegovine.

„U Sparti nije uspjelo, potom je posuđen Kladnu za koji je upisao osamnaest nastupa. Potom je uslijedila epizoda u Tatranu iz Prešova pa povratak u domovinu. Preko Čelika je dobacio do Hajduka koji mu je, kako je i sam kazao, spasio karijeru. Odatle je dospio i do reprezentacije. Možda je prije nelkoliko godina bio nesretan, ali Avdija je sada najsretniji. Najbolji je desni bek u svojoj domovini i vidjet će Brazil narednog ljeta,“ navodi se dalje u tekstu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.