Česi zabrinuli Amerikance

Loša igra Amerikanaca pred SP

Česi zabrinuli Amerikance

U jednoj od posljednjih provjera pred nastup na Svjetskom prvenstvu reprezentacija SAD-a poražena je na svom terenu od Češke Republike sa 2:4. Poraz je to koji mora zabrinuti selektora Boba Bradleya.

15 dana pred početak prvenstva odbrana Amerikanaca djelovala je konfuzno, nije se znalo ko pije a ko plaća. Četiri gola pred svojim navijačima i to od selekcije koja nije učesnik prvenstva, zbilja je loša situacija za momčad Boba Bradleya, koji se u Južnoj Africi nada plasmanu u četvrtfinale.

Edu je u 17. minuti doveo SAD u vodstvo, a Tomas Sivok i Jan Polak donose preokret Česima. U 65. minuti je najbolji strijelac meksičkog prvenstva, Herculez Gomez, prvim golom u dresu reprezentacije poravnao na 2:2, ali u posljednjih petnaest minuta Česi preko Martina Fenina i Tomaša Necida dolaze do pobjede. Amerikanci u subotu igraju protiv Turske u Philadelphiji. 

rn

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.