Češka slavila u Bormiju
Česi su iznenadili Italijane

Pripremni košarkaški turnir

Češka slavila u Bormiju

Košarkaška reprezentacija Češke, koja se priprema za dodatne kvalifikacije za opstanak u A Diviziji, slavila je u Bormiju na pripremnom turniru.

Česi su ostvarili tri pobjede (bez poraza) čime su potvrdili da se nalaze u dobroj formi.

Češka je u odlučujućoj utakmici nadigrala Italiju kojoj je to bio prvi poraz. Čehe su predvodili Ladislav Sokolovsky i Petr Benda sa po 18 poena, dok je  Pavel Slezak dodao 14.

U timu Italije bolji od ostalih bio je Marco Belinelli sa 26 ubačaja. Andrea Bargnani i Stefano Mancinelli postigli su po 11.

Italija će kao i BiH igrati u dodatnim kvalifikacijama za plasman na “Eurobasket 2009” u Poljsku. Protivnici u Grupi B biće joj Finska i Francuska, a u slučaju da osvoje prvu poziciju igrali bi sa pobjednikom Grupe A (BiH, Portgal, Belgija) za jedno mjesto na EP.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti