Četiri gola Harmandića u pobjedi Gorenja

Rukometno prvenstvo Slovenije

Četiri gola Harmandića u pobjedi Gorenja

A. Beganović

U okviru 5. kola Lige za prvaka slovenačkog rukometnog prvenstva odigrana su dva susreta. Gorenje našeg Adnana Harmandića u derbiju je svladalo Celje (34:32), dok je Cimos bio bolji od Trima (27:26).

Rukometaši Gorenja u derbiju slovenačkog prvenstva svladali su Celje koje je mnogo bolje otvorilo susret i na odmor otišlo s pet golova prednosti (19:14). Međutim, nošeni podrškom s tribina rukometaši Gorenja u drugom dijelu zaigrali su mnogo bolje, te su na kraju došli do zaslužene pobjede. Najefikasniji u redovima Gorenja bio je hrvatski reprezentativac Ivan Čupić sa 13 golova, dok je Harmandić postigao 4 gola. S druge strane u Celju su najefikasniji bili Zorman sa 9 i Kokšarov sa 6 golova.

Trimo i Cimos odigrali su jako dobru i zanimljivu utakmicu, a više razloga za slavlje na kraju su imali rukometaši Cimosa koji su slavili rezultatom 27:26. Najefikasniji u pobjedničkoj momčadi bili su Elezović sa 5 i Rapotec sa 5 postignutih golova, dok su kod Trima Radelj i Sušin sa po 6 golova bili najučinkovitiji.

Rezultati:
Gorenje - Celje 34:32
Trimo - Cimos 26:27

Poredak:
Celje Pivovarna Laško 44, Cimos Koper 39, Gorenje Velenje 39, Slovan 26, Trimo Trebnje 25, Jeruzalem Ormož 19.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.