Četiri gola Terzića u trijumfu Veszprema nad Kielom

Pobjeda Veszprema

Četiri gola Terzića u trijumfu Veszprema nad Kielom

Midhat Šljivak

Rukometaši mađarskog Veszprema savladali su večeras njemački Kiel 31:30 u susretu četvrtog kola grupe B Lige prvaka.

Duel dvije neporažene ekipe donio je dosta uzbuđenja. Na poluvremenu je Kiel imao gol prednosti 15:14, no u nastavku Veszprem je odigrao zaista fantastičnu utakmicu, te su na kraju zasluženo došli do pobjede. 

 

Bh. reprezentativac Mirsad Terzić postigao je četiri gola za pobjednički tim, najefikasniji kod Veszprema bio je Laszlo Nagy sa devet pogodaka. Kod Kiela Sigurdsson je postigao osam golova.

 

U još jednom duelu grupe A rumunska Constanta je savladala Celje 22:17.

 

U suretu grupe A Čehovski Medvedi su savladali Montpellier 35:29. Ruski tim su do pobjede predvodili Šelmenko i Šiškarev sa po šest golova, dok je kod Montpelliera Accambray postigao 10 golova. 

 

Prvi meč dana odigrali su u Bjelorusiji Dinamo iz Minska i Pick Szeged, a domaći tim je na kraju slavio pobjedu rezultatom 29:24.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.