Četiri gostujuća trijumfa na otvaranju
Devet golova za Krim postigla bivša bh. reprezentativka

Liga prvaka za rukometašice

Četiri gostujuća trijumfa na otvaranju

Adnan Beganović

Proteklog vikenda odigrane su prve utakmice četvrtfinalne faze Lige prvaka za rukometašice, a do pobjeda u sva četiri meča stigle su gostujuće ekipe.

U Grupi 1 Larvik je u Danskoj bio bolji od Midtyjlanda (26:22). Norvešku ekipu do pobjede vodile su Suland sa 6, te Blanco i Breivang sa po 5 golova, dok su kod Dankinja sa po 5 golova najefikasnije bile Torstensson i Troelson.

U drugoj utakmici grupe 1 mađarski Gyori u Španiji je bio bolji od Itxakoa (28:26). Najzaslužnija za pobjedu mađarske ekipe bila je Anita Gorbicz koja je postigla čak 10 golova, dok su kod španske ekipe najefikasnije bile Bernardo sa 8, te Barbosa sa 7 golova.

U grupi 2 rumunska Valcea je u Sloveniji bila bolja od Krima (31:25). Sjajnu partiju u dresu Valcee pružila je Ozel, koja je sa 11 golova bila najefikasnija igračica utakmice, dok je kod Krima sa 9 golova najefikasnija bila nekadašnja bh. reprezentativka Gorica Aćimović sa 9 golova.

U ovoj grupi do prvih bodova stigle su i rukometašice Budućnosti iz Podgorice, koje su u Francuskoj bile bolje od Metza (29:27). Popović sa 8, te Savić sa 5 golova bile su najefikasnije kod Budućnosti, dok su Mendy sa 6, te Liščević sa 5 golova bile najefikasnije kod Metza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.